Avui 19 de desembre del 2021 a KEFINDE visitem la Cova Simanya, una visita guiada que organitza l’empresa TRESTURONS.
Aquesta excursió està especialment indicada per a nens mitjans-grans ja que no és possible realitzar-la amb carretons de nadons, i sense ser perillosa, tenim uns quants metres on estàs a prop d’un precipici i en aquests moments els nens han d’estar controlats, que no juguin entre ells i es donin empentes. A més a més, nens molt petits podrien no entendre totes les explicacions i tenir por a la foscor.

Podeu anar en cotxe o transport públic, i l’excursió comença, punt de trobada amb el guia, al Coll d’Eres. Hi podeu accedir des de el Coll d’Estenalles, on hi ha el Centre d’Informació (938 31 73 00) i l’aparcament (Ctra. De Terrassa a Navarcles, Km. 14,8). Des d’aquí, una pista molt fàcil i gens perdedora us portarà a Coll d’Eres en un recorregut a peu d’uns 30 minuts.

Us recomanem anar ben equipats amb botes de muntanya, roba còmoda esportiva, portar aigua i una mica de menjar, perquè l’excursió en total dura unes dues hores. I porteu llanterna, perquè si penseu il·luminar la cova amb el mòbil, es complica molt fer bones fotos, per això el millor seria una llum frontal de cap, o una llanterna.
Visitem aquesta cova al desembre, i així aprofitem per visitar la ciutat de Mura que està sembrada de Tions per aquestes dates, ja és un dia complet en família. Quan nosaltres vam anar es realitzaven visites en dos horaris, 10:30h i 12:00h, vam triar el segon ja que ens quedava una mica lluny de casa i heu de comptar que des del pàrquing al punt de partida de l’excursió teniu uns 30 minuts caminant.
La visita és molt recomanable, combina una bonica excursió pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Ubac, amb una visita cultural a una cova amb una història que es remunta a l’època prehistòrica i que es va trobar habitada a totes les èpoques, la romana, medieval, moderna…

No és possible fer la visita pel vostre compte, ja que s’estan duent a terme excavacions arqueològiques, i això per mi li aporta un plus, ja que estem trepitjant història ja descoberta, i història per descobrir. El preu de l’entrada, tenint en compte com és d’interessant, és molt econòmic, només 3 eur els adults i 2 eur els nens entre 6 i 12 anys.
El guia és molt simpàtic, ja comencen les explicacions des del punt de partida i ens comenten curiositats sobre el terreny. L´accés a la cova ens recorda les pel·lícules d´arqueòlegs i ens hem d´ajudar d´una corda per entrar, sense ser difícil afegeix un plus d´emoció. La cova no és gran, uns 350m visitables, i en ser grups reduïts tots estem a prop del guia i podem escoltar perfectament les explicacions, que són molt interessants, tant per a adults com per a nens.
Si sou afortunats podreu veure algun ratpenat, no fan por.
Quan vam acabar de visitar la cova Simanya també ens van ensenyar la cova Simanya petita, que està molt propera a la gran.

Podeu veure tota la informació de l’empresa TRESTURONS, que la que ha organitzat aquesta visita guiada a la Cova Simanya, i altres activitats que també organitzen, a la web:
https://tresturons.cat