El 19 de desembre del 2021 a KEFINDE visitem la “Festa del Tió” a Mura, comarca d’El Bages a la província de Barcelona.
Mura és un poblet preciós, molt ben conservat, val la pena visitar-lo a qualsevol època de l’any. Si no coneixes aquest poble, la visita per Nadal per veure Tions és l’excusa perfecta per realitzar dues activitats al preu d’una, i el que és millor, totes dues són gratuïtes, i si la teva visita coincideix amb la cagada del Tió, fins i tot rebràs algun regalet, millor impossible.

Arribar a Mura no és el camí més senzill que hem fet per fer un Kefinde, però sí que és dels més bonics, les vistes de la muntanya són precioses. A més, no només trobem Tions al poble de Mura, també per la carretera quan ja estem molt a prop, és una sorpresa molt bonica veure aquests simpàtics tronquets tan grans a prop del poble.
La visita no us decebrà, n’hi ha molts, però que molts, molts Tions per tot el poble. És tan divertit anar passejant pel poble i cercar-los. Que n’hi hagi tants reparteix molt a la gent i evita massificacions perquè no tots estem concentrats en un punt on hi ha el punt d’interès. No vam haver de fer cues per poder fer fotos, a més ens hauríem quedat sense bateria si haguéssim fet fotos a tots els Tions, bé de fet sí que ens vam quedar sense bateria per fer tanta foto. Un bon consell és portar la bateria del mòbil molt carregada.

Em va agradar conèixer la història dels Tions, la vam llegir en un dels primers Tions que vam veure. Abans de visitar els Tions de Mura pensava en un Tió com un tronc amb cara, barretina i manta, ara no, quan penso en un Tió la meva imaginació es dispara i em vénen al cap Tions disfressats, amb braços, amb cames, treballant, divertint-se, conforma d´animals, en grup… i tots estan molt ben conservats i molt bonics. És un plaer passejar pels carrers de Mura amb l’al·licient de cercar i trobar tants Tions. I si us canseu de tant caminar, no serà problema trobar un bon restaurant o bar, sort que el poble és molt turístic i dóna gust prendre un cafè envoltat de tant tronquet simpàtic disfressat.
Totalment recomanable per a tota la família, gaudireu del passeig per un poble nadalenc de veritat, no cartró pedra, és totalment autèntic.

Aquest Nadal 2021 la festa del Tió està a Mura del 4 de desembre del 2021 al 9 de gener del 2022.
Pots veure tota la informació de la Festa del Tió, dates, per a futures edicions a la web:
https://www.mura.cat